Akármerre járok a világban, mindig az egyszerű, autentikus ízeket keresem, mert ezekből szeretek a leginkàbb ihletet meríteni.

 
helyek.jpg

Fontosnak tartom, hogy csak kiváló minőségű alapanyagokból főzzek.

 
 

Mindig igyekszem megtalálni azokat a szakembereket, akik hozzám hasonlóan szívüket-lelküket beleteszik abba, amit csinálnak, és elkötelezettek a minőség iránt. Mivel rajongásunk tárgya közös, így jó kapcsolat szokott kialakulni köztünk, sokat tanulok tőlük.

Külföldön járva mindig a piacon kötök ki. Magukkal ragadnak az érdekes alapanyagok, tudni akarom, mit lehetne velük kezdeni a konyhában. A gyakorlat embere vagyok - ott szeretnék lenni az ízek megszületésénél.


_KG_3810.jpg

Bori Mami, Gyöngyös

2018.03.20.

A Bori Mami nem véletlenül került a vidéki éttermek listáján a legjobbak közé. Remek vendéglátás, nagyszerű ételek! Köszönjük a kiváló ebédet Sándor Béla tulajdonos és Nagy Attila séf uraknak!

Bori Mami

_KG_3886.jpg

G&D Kézműves Cukrászda és Pékség, Gyöngyös

2018.03.17.

Tavaly novemberben találkoztam először a Szó tesókkal, Gellérttel és Danival egy rendezvényen. Már akkor eldöntöttem, hogy meglátogatom Őket az egyik cukrászdájukban! Lenyűgözött a hozzáállásuk, a szakma iránti alázatuk. Igazi „őrültek”, és ez érezhető minden egyes termékükön. Vivien lányom azóta is a süteményeikről beszél. Köszönjük az élményt!

G&D Cukrászda


Ökopark, Bükkösd

2017.10.12.

Helyi termelők után kutatva jártam a bükkösdi Ökoparkban. Nagyon jó körülmények között és óriási szakértelemmel nevelik az állataikat. Az étteremben kóstolt füstölt termékek is magukért beszéltek. Ezúton is köszönet a körbevezetésért és a megvendégelésért Árki Andrásnak és Kisuti Dávid séfnek.

Ökopark

 


1.jpg

Coyote Coffee & Deli, Budapest 

2018.01.30.

A kedvenc budapesti kávézóm. Minden részletben érződik Emőke és István minőségi szemlélete. Nincs fix étlapjuk, a kínálat szezonális vagy hangulatfüggő, és széles a vegetáriánus választékuk is. A frissen pörkölt kávékat képzett baristák készítik, a szendvicseiket és süteményeiket pedig frissen sütik az üzletben. 

Coyote Coffee

4.jpg

igazioliva, Pomáz

2018.01.23.

Tudtátok, hogy az olívaolaj is évjáratos, akár a bor? Mivel évente változik, ezért a magas minőséget csak úgy lehet folyamatosan garantálni, ahogy Tóth Guszti csinálja: pomázi Igazioliva üzlete úgy működik, mint egy borkereskedés. Állandó kapcsolatban áll a termelőkkel, közvetlenül tőlük vásárol, és a választék összeállítása előtt mindig kóstol. Már több éve használom az olajait, de mindig meg tud lepni újdonságokkal.

Igazioliva

1jo.jpg

Mihályi Patisserie, Vác

2017.11.10.

Nemrég meglátogattam egyik jóbarátomat, Mihályi László cukrászt saját „szentélyében”, a váci Mihályi Patisserie-ben, és megkóstoltam a legújabb édességeit. Le a kalappal! Zseniális a hely és a cukrász is, érdemes beugrani! 

Mihályi Patisseire


42 Coffee Roastery, Budapest 

2018.01.21.

Mindig új dolgokat fedezek fel, mostanában a kávézás világa fog meg nagyon. Nezvál Máté, az újhullámos kávézás hazai mestere olyan megszállott a saját szenvedélyével kapcsolatban, mint én a főzéssel: maximalizmussal, alázattal és szerényen dolgozik, és azt vallja, minél többet tapasztal, annál kevesebbet tud. A 42 Coffee Roasteryben beavatott a kávé készítésének minden fontos részletébe, óriási élmény volt.

42 Coffee Roastery


2.jpg
hal.jpg
1.jpg

Nádasi Sajtmanufaktúra, Villány

2017.10.04.

Meglátogattam a villányi Nádasi Sajtmanufaktúrát. Csupa fül voltam, mikor elmagyarázták a legújabb sajtkészítési technikákat. Az itteni alapanyagokból készült kecskesajt saláta tanyasi sültcsirkével kiegészítve a floridai utazás által ihletett kukoricakrémlevessel az egyik kedvenc menüm a Sauska 48-ban egy könnyű ebédhez vagy korai vacsorához. 

Nádasi Sajtmanufaktúra

Suminoe Mitsukoshimae Izakaya halétterem, TokiO

2017.09.13.

A Tokio üzleti negyedében lévő Suminoe Mitsukoshimae Izakaya halétterembe minden reggel frissen, a tengerből kifogva érkeznek az alapanyagok. Van olyan fogás, amit a hely közepén szabad tűzön, nyárson sütnek. A halak mellett kipróbáltam a másik specialitásukat, a lóhúsból készült sashimit is.

Halétterem

Borough Market, London

2018.01.06.

Majdnem pontosan két éve vágtunk neki együtt a világnak a nagyobbik lányommal, Viviennel. Azóta ő Londonban él, és nap mint nap fejleszti magát a cukrászat területén, amiért nagyon büszke vagyok rá. Ha meglátogatom Londonban, mindig közös ötlet- és alapanyag gyűjtéssel indítunk. A Borough Market az egyik kedvenc piacunk. 

Borough Market


Czukorborsó cukrászda, Máriagyüd

2017.10.13.

Máriagyüdön találtam rá B.András Márta és Latorczai-Rácz Lilla ékszerdobozára, a Czukorborsóra. Amint beléptem az ajtón, egy pillanat alatt gyerekké változtam, alig tudtam abbahagyni a finomságok kóstolását és a kérdezést. Egy jó ízléssel berendezett, otthonos hely, ahol érződik a borászat, cukrászat, evés és munka iránti szeretet, és ahol a kulcsszó a kardamom és a mascarpone. 

Czukorborsó


gekisushi.jpg

Genki Sushi gyorsétterem, Obihiro

2017.09.01.

Kipróbáltam egy a helyiek között is nagyon népszerű sushi éttermet, ahol iPad-en lehet rendelni, és egy kis vonattal küldik ki az ételeket. Gyors kiszolgálás, viszonylag alacsony árak, jó minőségű, nagyon friss alapanyagok. Tokióban is van éttermük, érdemes meglátogatni őket.

Genki Sushi

1.jpg

Marions-nous étterem, Obihiro

2017.08.31.

Obihiro belvárosában van egy kis utca, ahol egymás mellett sorakoznak a “bódé” jellegű tapas bárok. Itt rátaláltunk a Marions-nous Bib Gourmand minősítésű helyre (a Michelin minősítés azt jelenti, hogy mérsékelt árak mellett kiváló minőségű konyhára számíthatunk itt). Nem csalódtunk, az ételek tényleg nagyon jók voltak. 

Marions-Nous

1.jpg

Jiro Ramen étterem, TokiO

2017.09.08.

Ha külföldön jàrok, mindig az egyszerû, helyiek àltal kedvelt èttermeket keresem, mert ezekbôl az ôszinte, autentikus ízekbôl tudok a leginkàbb ihletet meríteni. Ilyen hely a tokiòi Jiro Ramen is, ahol a Japànban kötelezô fogàsnak szàmítò ramenbôl (sok tèsztàval, szòjàval, misoval kèszült hùslevesbôl) èletem eddigi legjobbjàt kòstoltam.

Jiro Ramen


Tsukiji halpiac, Tokio

2017.09.07.

Inspiràciòt gyûjtöttem a vilàg legnagyobb forgalmàt lebonyolítò Tsukiji halpiacon, Tokiòban tonhal àrverèssel ès tengeri sün reggelivel. Vettem friss wasabit, gyömbèrt ès yuzu-t az ùj villànyi menühöz. 

Tsukiji