Sajtómegjelenéseim

ZAKO2196_ff.jpg

Aki mer, az nyer

Bombaként robbant a hír 2016 év elején, hogy új kihívások után kutatva elhagyta az Alabárdos éttermet és külföldre távozik Bicsár Attila, az ország egyik legjobb séfje. Ami ezután történt az szinte álomszerű.

Érd 101 Rádió FM interjú, 2017.09.

 

A konyhában üdvözölhetjük Bicsár Attilát, Séfünk mentorát!

Vendégséfet köszönhettünk a döntő negyedik napján: Bicsár Attila, Magyarország egyik legjobb séfje egy „egyszerű” ételt hozott a három döntősnek. Kíváncsi vagy, hogyan készítette el a tőkehal fasírtot ananász salsával?

RTL Klub, Konyhafőnök, 2017.04.

Huszonöt év után külföldön kezdi újra az egyik legjobb mahyar séf

Lelkes újrakezdő leszek. Új kihívást keresek, tanulni akarok, tapasztalatot szerezni, világot látni, dolgozni. Erre a fiatalok inspirálnak.

Dining Guide, 2016.02.


Nincs B-tervünk. Megyünk!

Az utóbbi tizenöt évemet az Alabárdos étteremben töltöttem. Szeretem ezt a helyet, szinte az otthonommá vált, de itt már mindent elértem, amit lehetett. Szükségem van új kihívásokra. A lányomnak is, a mellettem felnőtt fiatal szakácsoknak is mindig azt tanácsoltam, hogy menjenek külföldre, tanuljanak, lássanak világot. Aztán hirtelen eszembe jutott: miért csak másoknak mondom ezt? Mehetnék talán én is, nem?

Borsmenta Magazin, 2016.01.

Portrépercek: Bicsár Attila séf

Apránként kinevelte a magyar konyha legújabb generációját, a csillagokat hódító srácokat, miközben ő lassan két évtizede a csúcson, pontosabban a Várban tartja a bázist. Az Alabárdosban idén a díszletek cserélődtek, friss, levegős lett az egykor ódonabbra hangolt tér, de a séf maradt.

 

Íz és élet,  2014.03.

A hónap séfje: Bicsár Attila – Alabárdos

Tizenkét évesen elhatározta, öt esztendővel később már csinálta, s kereken húsz volt, amikor tapasztalt szakácsként a jó nevű budai étterembe került. Nemrég azt írták róla egy gasztronómiai szaklapban: a nyelvével gondolkodik.

HVG, 2008.10.