Nem engednek a 48-ból!
 

A kandallóban barátságos tűz lobog, a kényelmes székekből éppen 48-at helyeztek el a pazar vendégtérben, a legjobb mégis a pultnál ülni, ahol figyelhetjük Bicsár Attila kreatív séf mozdulatait. A villányi Sauska 48 tavaly nyáron nyitott, és állja a próbát…

Borsmenta Magazin, 2018.01.12

Aki mer, az nyer

Bombaként robbant a hír 2016 év elején, hogy új kihívások után kutatva elhagyta az Alabárdos éttermet és külföldre távozik Bicsár Attila, az ország egyik legjobb séfje. Ami ezután történt az szinte álomszerű.

Érd 101 Rádió FM interjú, 2017.09.

VILLÁNY, BÓLY, PÉCS – Három város, három étterem Baranyában

Az ételeket a kulturált, szép tálalás, letisztult stílus, arányérzék és elegancia jellemzi. A regionális sváb konyha elemei új felfogásban, a hagyományokat tisztelve és értve jelennek meg. Kiváló, harmonikus, telt ízek, forma, szín és textúragazdagság. Nagyszerű, példamutató, magabiztos, kiemelkedő konyha.

Food&Wine, 2017.11.17.


Méltó hazatérés: Bicsár Attilával a Sauska 48-ban beszélgettünk

Jó modorú, halkszavú. Példamutató abban (is), hogy nem hangos szóval, lekezelő stílussal vívta ki a tekintélyét. Választékosan fogalmaz, élmény vele beszélgetni. Volt is miről. Bicsár Attilával hazatérésről, “felszabadult falusi gourmet konyháról” beszélgettünk a Sauska 48 frissen debütáló tányérjai mellett.

Dining Guide, 2017.07.

 

Nem szeretnék szépen lassan kiöregedő séf lenni

A családommal rendszeresen jártunk külföldre, ahol folyamatosan a piacon kötöttem ki. Mindig magukkal ragadtak az érdekes alapanyagok, tudni akartam, mit lehetne velük kezdeni a konyhában. Tudom, sokan mondják, hogy a könyvek és az internet sokat tud ebben segíteni, de én a gyakorlat embere vagyok – ott akartam lenni az ízek megszületésénél.

Vendéglátás Magazin, 2017.10.

 

Sauska éttermet nyit

Csodálatos érzés ilyen közvetlen közelségben létezni a természettel. A konyhából bármerre nézek, harsogó zöld, kék ég, szabadság vesznek körül. Ehhez társul az a kozmopolita, állandóan kísérletező szemlélet, ami az itteni borászok munkáját jellemzi. Az utazásaim során rengeteg olyan inspiráció ér, amit szeretnék megmutatni az itteni menüben úgy, hogy attól még a mi  ismerős magyar konyhánk maradjon.

Gusto Magazin, 2017.06. 


Amerika, London, Villány: Bicsár Attila és a Sauska 48

Felszabadult falusi gourmet konyha és a nagyvilág egy tányéron. Azt ígérhetem, hogy a legegyszerűbbnek tűnő fogásokban is lesz egy kis csavar. Az eddigi és a jövőbeli utazásaim során összegyűjtött benyomások, tapasztalatok is a Sauska 48 étteremben fognak lecsapódni.

Dining Guide, 2017.06.

A konyhában üdvözölhetjük Bicsár Attilát, Séfünk mentorát!

Vendégséfet köszönhettünk a döntő negyedik napján: Bicsár Attila, Magyarország egyik legjobb séfje egy „egyszerű” ételt hozott a három döntősnek. Kíváncsi vagy, hogyan készítette el a tőkehal fasírtot ananász salsával?

RTL Klub, Konyhafőnök, 2017.04.

Huszonöt év után külföldön kezdi újra az egyik legjobb mahyar séf

Lelkes újrakezdő leszek. Új kihívást keresek, tanulni akarok, tapasztalatot szerezni, világot látni, dolgozni. Erre a fiatalok inspirálnak.

Dining Guide, 2016.02.


Nincs B-tervünk. Megyünk!

Az utóbbi tizenöt évemet az Alabárdos étteremben töltöttem. Szeretem ezt a helyet, szinte az otthonommá vált, de itt már mindent elértem, amit lehetett. Szükségem van új kihívásokra. A lányomnak is, a mellettem felnőtt fiatal szakácsoknak is mindig azt tanácsoltam, hogy menjenek külföldre, tanuljanak, lássanak világot. Aztán hirtelen eszembe jutott: miért csak másoknak mondom ezt? Mehetnék talán én is, nem?

Borsmenta Magazin, 2016.01.

Portrépercek: Bicsár Attila séf

Apránként kinevelte a magyar konyha legújabb generációját, a csillagokat hódító srácokat, miközben ő lassan két évtizede a csúcson, pontosabban a Várban tartja a bázist. Az Alabárdosban idén a díszletek cserélődtek, friss, levegős lett az egykor ódonabbra hangolt tér, de a séf maradt.

 

Íz és élet,  2014.03.

A hónap séfje: Bicsár Attila – Alabárdos

Tizenkét évesen elhatározta, öt esztendővel később már csinálta, s kereken húsz volt, amikor tapasztalt szakácsként a jó nevű budai étterembe került. Nemrég azt írták róla egy gasztronómiai szaklapban: a nyelvével gondolkodik.

HVG, 2008.10.